Αναζήτηση
 

Ψυχολόγοι Αθήνα

αναλυτική παρουσίαση ψυχολόγων
ομαδικές & ατομικες ψυχοθεραπείες

Ελένη Αδαμούλα

Ψυχολόγος  

Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων (Άγχος, Διαταραχές στην διάθεση, Φοβίες, Ψυχοσωματικά συμπτώματα, Κρίσεις πανικού, Δυσκολίες στις Διαπροσωπικές Σχέσεις και στην Επικοινωνία, Διατροφικές Διαταραχές, Εξαρτήσεις, Θυμός, Θέματα Αυτοεκτίμησης, Διαταραχές στην Σεξουαλική Ζωή)

Η Ελένη Αδαμούλα σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και, στη συνέχεια, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές με αντικείμενο την κλινική ψυχολογία, στο Πανεπιστήμιο Leiden της Ολλανδίας.
Έχει, επίσης, παρακολουθήσει μετεκπαιδευτικό σεμινάριο ενός έτους με αντικείμενο την κλινική ψυχοπαθολογία, από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας και την Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική του Αιγινήτειου Νοσοκομείου.
Έχει αποκτήσει, στο παρελθόν, πολύτιμη κλινική εμπειρία από την πολυετή της εργασία με ψυχιατρικούς ασθενείς σε μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης της εταιρείας «Ίρις», στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψυχαργώς». Τα τελευταία πέντε έτη εργάζεται στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Περιστερίου, όπου και έχει εκπαιδευτεί στην ψυχοθεραπεία ψυχαναλυτικής προσέγγισης και στην κλινική διάγνωση και αξιολόγηση. Ταυτόχρονα, εργάζεται σε πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης μεταναστών, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αλλοδαπών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Δουλεύει ως ψυχοθεραπεύτρια στο ιδιωτικό της γραφείο, στους Αμπελοκήπους.
Συνεχίζει να ενημερώνεται για τις εξελίξεις στην επιστήμη της, μέσω της παρακολούθησης συνεδρίων και σεμιναρίων. Έχει συμμετάσχει στην εκπόνηση επιστημονικών μελετών, οι οποίες έχουν παρουσιαστεί σε συνέδρια.
 
Υπηρεσίες:
Η ψυχολόγος Ελένη Αδαμούλα πραγματοποιεί ατομική ψυχοθεραπεία ενηλίκων, με βάση την ψυχαναλυτική ψυχοθεραπευτική προσέγγιση.
Η ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία βασίζεται στην ιδέα ότι η συμπεριφορά και τα συναισθήματα του ατόμου επηρεάζονται από ασυνείδητες διεργασίες και συγκρούσεις, για τις οποίες το άτομο δεν έχει συνειδητή επίγνωση. Το ασυνείδητο επηρεάζει τη λειτουργία του ατόμου και σε φυσιολογικές και σε παθολογικές καταστάσεις. Όταν όμως οι ασυνείδητες συγκρούσεις προκαλούν δυσκολίες και συμπτώματα, τότε είναι ωφέλιμο, μέσω της ψυχαναλυτικής τεχνικής, να έλθουν σε επαφή με το συνειδητό, ώστε στη συνέχεια να είναι δυνατή η επεξεργασία και η επίλυσή τους.
Η ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία δίνει στο άτομο τη δυνατότητα να κατανοήσει και να νοηματοδοτήσει τα συμπτώματα και τις δυσκολίες που βιώνει. Κάτι που, στην πορεία της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας, καθιστά το άτομο ικανό να συνεργάζεται αποτελεσματικά με το θεραπευτή για την εξάλειψή τους. Κομβικής σημασίας σε αυτή την ψυχοθεραπευτική προσέγγιση είναι η σχέση που διαμορφώνεται μεταξύ του θεραπευόμενου και του θεραπευτή, η οποία δημιουργεί ένα περιβάλλον εργασίας ασφαλές, σταθερό και προστατευμένο.
Μπορούμε να εργαστούμε μαζί ψυχοθεραπευτικά για θέματα που σας απασχολούν και αφορούν:
 • Άγχος
 • Διαταραχές της διάθεσης
 • Φοβίες
 • Ψυχοσωματικά συμπτώματα
 • Κρίσεις πανικού
 • Δυσκολίες στις διαπροσωπικές σχέσεις και στην επικοινωνία
 • Διατροφικές διαταραχές
 • Εξαρτήσεις
 • Θυμό
 • Θέματα αυτοεκτίμησης
 • Διαταραχές της σεξουαλικής ζωής
 
Αναζήτηση